Academie Muziek en Woord AMW MOL

Optie folk-en wereldmuziek study-close-button

Voor wie?

Voor leerlingen die de tweede graad of de voormalige lagere graad beëindigd hebben of slagen tijdens een toelatingsperiode.

Wat?

Leerlingen maken een keuze uit het aanbod van opties en volgen gedurende 3 schooljaren wekelijks 3 lestijden de lessen van de gekozen optie.

Jongeren volgen verplicht het vak Muzieklab in het eerste jaar van de derde graad. Vanaf het tweede jaar volgen zij twee keuzevakken uit het aanbod. Muzieklab wordt aangeboden in drie stijlvariaties:

Muzieklab:klassiek, Muzieklab:jazz-pop-rock en Muzieklab:dj

Inhoud?

Folk staat garant voor musiceerplezier! Samen spontaan muziek maken en dansen, liederen en melodieën doorgeven - ook op het gehoor - is eigen aan deze levendige stijlrichting. En dat gebeurt over de generaties heen, jong en oud beleeft plezier aan de creatieve manier van spelen, zingen en begeleiden.

Folk- en wereldmuziek ervaren we als aangenaam, onderhoudend en niet te zwaar op de hand.

In de derde graad volg je, naast instrumentles, ook het vak groepsmusiceren (instrumentaal of vocaal) of begeleidingspraktijk. In deze lessen ondervind je hoe fijn het is om in groep te musiceren of te begeleiden. Er zijn meerdere mogelijkheden die je best bespreekt met je leerkracht of op het secretariaat. Onder bepaalde voorwaarden kan een leerling het vak groepsmusiceren vervangen door leeractiviteiten binnen zijn/haar vereniging. Dit zijn de lessen in de alternatieve leercontext.

klassen-muzieklab